SAMBUTAN HARI KESIHATAN MENTAL SEDUNIA 2023 | HOSPITAL SULTAN ABDUL AZIZ SHAH (HSAAS) UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » SAMBUTAN HARI KESIHATAN MENTAL SEDUNIA 2023

SAMBUTAN HARI KESIHATAN MENTAL SEDUNIA 2023

10 Oktober 2023- Sekitar sambutan Hari Kesihatan Mental Sedunia 2023 peringkat Hospital Sultan Abdul Aziz Shah (HSAAS) semalam yang bertemakan “Mental Health is a Universal Human Right” bermaksud untuk meningkatkan pengetahuan, menimbulkan kesedaran dan mengambil tindakan untuk mempromosikan dan melindungi kesihatan mental sebagai hak asasi manusia sejagat. Pelbagai aktiviti telah dijalankan seperti pameran kesihatan mental , saringan kesihatan ,Photobooth,Knowledge board dan juga Pendidikan "Relaxation Technique". Manakala pada sesi petang terdapat Forum “Handling Crisis:Let’s talk Suicide Prevention”oleh panel-panel yang berpengalaman untuk mengupas isu tersebut.
Sambutan ini telah dirasmikan oleh Ybhg. Prof. Dr. Hamidon Bin Basri, pengarah Hospital Sultan Abdul Aziz Shah (HSAAS) , diiringi oleh Ybhg. Dr Chong seng Choi, Ketua Jabatan Psikatari HSAAS dan Penasihat program , Ybhg. Prof. Dr. Normala Binti Ibrahim ,Dr Mohamad Nizam Adha Bin Ilias dan Dr Sean Thum Chern selaku pengerusi bersama program bersama serta tetamu jemputan iaitu Dr Juliet Mathew, Pengarah Malaysian Medical Association Cawangan Selangor.

Date of Input: 11/10/2023 | Updated: 11/10/2023 | khairun

SXEcEAM~