Live Urethroplasty Workshop 2023 | HOSPITAL SULTAN ABDUL AZIZ SHAH (HSAAS) UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » Live Urethroplasty Workshop 2023

Live Urethroplasty Workshop 2023

Bengkel Live Urethroplasty Workshop 2023 adalah sebuah acara yang dianjurkan oleh Hospital Sultan Abdul Aziz Shah, UPM (HSAAS) dengan kerjasama Hospital Sultan Idris Shah, Serdang (HSIS). Bengkel ini telah dirasmikan oleh Dr. Haji Noor Ashani bin Haji Md Yusoff, Pengerusi Lembaga Urologi Malaysia, dengan kehadiran YBhg. Profesor Dr. Normala Ibrahim, Dekan Fakulti Perubatan Dan Sains Kesihatan, Universiti Putra Malaysia (UPM), Ybhg. Profesor Dato' Dr. Khairul Asri Bin Mohd Ghani, Ketua Jabatan Urologi, HSAAS, dan Ybhg. Dr. Saiful Azli Bin Mohd Zainuddin, Ketua Jabatan Urologi, Hospital HSIS.

Bengkel ini memberikan para peserta peluang luar biasa untuk berinteraksi dengan Pakar Urologi terkemuka. Peserta juga dapat mendengar dan memperoleh pengetahuan berharga dalam pengelolaan berbagai masalah urologi, termasuk masalah seperti prostat, batu karang, penyakit saluran kencing, dan banyak lagi. Ini adalah peluang unik yang dapat memberikan manfaat besar kepada pesakit, profesional perubatan, dan penjaga kesihatan dalam upaya mereka untuk memahami dan mengatasi isu-isu kesihatan urologi yang seringkali kompleks.

Para peserta dapat memanfaatkan akses kepada informasi terkini dan terbaik dalam bidang ini, yang akan membantu mereka dalam mengambil keputusan yang terinformasi mengenai penjagaan kesihatan dan rawatan yang sesuai. Dengan pengetahuan dan panduan yang diberikan oleh Pakar Urologi terkemuka, diharapkan pesakit akan merasa lebih percaya diri dalam menghadapi tantangan kesehatan mereka dan mencapai peningkatan kualitas hidup yang signifikan. Ini adalah langkah yang penting dalam mendorong pemahaman dan kesadaran tentang masalah urologi serta meningkatkan taraf kesihatan masyarakat secara keseluruhan.

Para pakar urologi yang diundang untuk berbagi pengetahuan mereka dalam bengkel pembedahan langsung ini termasuk Dr. Faisal Alhajeri (dari Hospital Farwaniyah, Kuwait), Dr. Joshi Pankaj Mangalkumar (dari Pusat Urologi Pembaikan Kulkarni, India), dan Dr. Hung Lenh Do (dari Hospital Binh Dan, Vietnam).

Selama berlangsungnya bengkel ini, sebanyak dua belas (12) pesakit telah menjalani prosedur pembedahan Urethroplasty, dan sebanyak empat puluh dua (42) orang peserta, yang terdiri dari pengamal perubatan dalam dan luar negeri, telah mendaftar untuk mengikuti bengkel ini. Bengkel ini berlangsung selama dua (2) hari, dari tanggal 12 hingga 13 September 2023, di Hospital Sultan Abdul Aziz Shah, HSAAS UPM.

Program ini diharapkan akan meningkatkan reputasi HSAAS sebagai pusat unggulan dalam bidang Urologi, terutama dengan adanya Pusat Prostate Putra yang juga merupakan salah satu kepakaran yang tersedia di Hospital Sultan Abdul Aziz Shah, UPM (HSAAS). Ini akan menunjukkan komitmen pihak rumah sakit dalam memberikan layanan unggul dan dapat dipercayai kepada pasien. Bengkel ini juga memberikan kesempatan yang sangat berharga dalam berbagi pengetahuan dan pembelajaran dalam prosedur pembedahan kepada peserta bengkel tersebut.

Date of Input: 13/09/2023 | Updated: 13/09/2023 | famezan

SXEcWAz~