SUMBANGAN KE DANA WAKAF AMBULANS HPUPM | HOSPITAL SULTAN ABDUL AZIZ SHAH (HSAAS) UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» AKTIVITI » SUMBANGAN KE DANA WAKAF AMBULANS HPUPM

AKTIVITI

Tajuk Acara
SUMBANGAN KE DANA WAKAF AMBULANS HPUPM
Tarikh
01 Jan 2023 - 31 Dec 2023
Masa
HPUPM
Ringkasan Acara
AYUH...MENYUMBUNGLAH KE DANA WAKAF AMBULANS HPUPM

Kes kecemasan semakin meningkat. Keperluan perubatan semakin meruncing. Oleh itu, dana diperlukan bagi membeli satu unit ambulans baharu untuk menampung keperluan di Hospital Pengajar Universiti Putra Malaysia (HPUPM).

Kami mencari pewakaf yang bermurah hati seperti anda untuk membantu menyumbang ke Dana Wakaf Ambulans HPUPM. Sumbangan kecil anda mampu membantu kami menyelamatkan nyawa pesakit kami.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Ayuh menyumbang!!!
JUMLAH DANA DIPERLUKAN: RM500,000.00

Tuan/Puan boleh menyumbang melalui:

i) Tunai/Cek/Pindahan ke akaun Dana Wakaf Ilmu UPM
CIMB ISLAMIC BANK
No. Akaun: 8602684995
Catatan: Wakaf Ambulans HPUPM
Majukan maklumat transaksi anda ke bit.ly/WakafAmbulansHPUPM

ii) Sumbangan tunai di Kaunter WAZAN

Semoga dengan sumbangan tuan/puan dapat memberi manfaat kepada pada pesakit yang memerlukan. Sekian terima kasih.

Kemaskini:: 20/03/2023 [amirahhani]

SXEaGAa~